Wie ben ik?

Mijn naam is Lonneke van Horrik-Snuverink. Ik ben in 1985 geboren in Geldrop. Sinds enkele jaren woon ik, samen met mijn man Geert, met veel plezier in Heeze.

Van jongs af aan voel ik veel. Wanneer ik een ruimte binnenkom weet ik vaak al hoe de mensen zich voelen en hoe het komt dat zij zich zo voelen. Ik had er nooit bij stilgestaan dat hier een term voor bestond, namelijk highly sensitive person oftewel een hooggevoelig of hoogsensitief persoon.

Maar wat was ik blij toen ik erachter kwam dat er een term voor bestond. Dit hield in dat er meerdere mensen waren zoals ik en het dus niet vreemd was wat ik allemaal voelde, want vreemd heb ik mij vaker gevoeld.

Lonneke

Ik ben nu vele jaren verder en heb veel (bij)geleerd over hooggevoeligheid. Enerzijds door mijn eigen ervaring en anderszijds door het volgen van diverse lezingen, workshops en opleidingen.

Handig, vooral omdat ik nu veel beter weet hoe ik hiermee kan omgaan. En nog belangrijker, nu kan ik zeggen dat ik heel blij ben met mijn hooggevoeligheid. Dit is namelijk zeker niet altijd het geval geweest.

Jaren heb ik geprobeerd om te negeren dat ik spiritueel ben en veel aanvoelde. Ik wilde het wegstoppen omdat het niet hoorde. Nu ben ik op een punt gekomen waarbij ik zie dat er veel mogelijkheden zijn door mijn Intuïtie in te zetten en daarmee mensen daadwerkelijk te helpen.

Maar voordat ik zover was heb ik eerst de HBO studie Personeel en Arbeid gevolgd en ben vervolgens op een personeelsafdeling aan de slag gegaan.

Uiteindelijk heb ik drie jaar gewerkt op deze afdeling. Het werk vond ik leuk, maar ik miste altijd iets. Het mogen coachen en begeleiden van mensen vond ik heel leuk, maar de zakelijke dingen en harde kanten die je tegenkomt binnen het bedrijfsleven trokken mij minder. Ik heb de knoop doorgehakt en mijn baan opgezegd om een praktijk te starten waarbij ik mijn eigen visie kan toepassen.

Om dit te bewerkstelligen ben ik de schoolbanken weer in gegaan en heb de verschillende opleidingen Energetisch Therapeut, Schoonheidsspecialist, Wellnessmasseur en Visagie gevolgd. Daarnaast heb ik de cursus Reiki 1 gevolgd.

Zelf heb ik ervaren hoe moeilijk het kan zijn om hooggevoelig te zijn en niet te weten wat dat voor impact op jou heeft. Met mijn bedrijf hoop ik mensen te kunnen begeleiden die zelf ook te maken hebben met hooggevoeligheid. Daarnaast kan ik mijn hooggevoeligheid inzetten om mensen die onbalans voelen weer in balans te brengen.