Veel gestelde vragen

Mijn ervaring is dat er veel vragen zijn over spiritualiteit en energetische therapie. Het is een onderwerp waar veel onduidelijkheid over bestaat. Hieronder is geprobeerd op een aantal vragen antwoord te geven. Mocht je nog vragen hebben die hieronder niet zijn beantwoord neem dan gerust contact met me op.

Wat is een energetisch therapeut?

Een therapeut die werkt met de energie van iemand. Dit kan op verschillende manieren. Je zult dus ook vaak in de praktijk zien dat verschillende energetische therapeuten verschillende technieken toepassen. Het is dus niet mogelijk om hier 1 antwoord op te geven. Om je een idee te geven hoe je lichaam energie afgeeft, kun je het volgende proberen; Wanneer je je hand ongeveer 2 cm boven je arm houdt voel je dat er warmte wordt afgegeven. Een energetisch therapeut voelt niet alleen warmte, maar ook of er blokkades zijn in je energie. Deze blokkades kunnen als symbool gezien worden door de therapeut, maar ook als kleur of woord.

Met welke vragen kan ik terecht bij Achtropolis?

Eigenlijk alle vragen. Je kunt een concrete vraag hebben over je werk of je privéleven. Er zijn ook momenten dat je niet lekker in je vel zit en niet weet waar dit door komt. Juist dan kan een energetische therapie erg geschikt zijn. Een energetisch therapeut kan namelijk blokkades zien in je lichaam en dit met je bespreken. Hierdoor vallen soms juist de puzzelstukjes op hun plek.

Kan ik een massage/schoonheidsbehandeling combineren met een coachingsgesprek/energetische therapie bij Achtropolis?

Ja, er is een combinatie mogelijk. Wel is het belangrijk om te weten dat een massage of schoonheidsbehandeling apart zal plaatsvinden van een coachingsgesprek en/of energetische therapie. Voor mij geldt namelijk dat ik mij op één onderdeel kan en wil concentreren. Wanneer je dus een combinatie wilt zal ik eerst de massage of schoonheidsbehandeling geven en daarna de coaching en/of energetische therapie.

Wat kan ik verwachten van een gesprek?

Dit is heel afhankelijk van hoe je zelf het gesprek ingaat. Jij bepaalt zelf wat je uit het gesprek wilt halen. Een coach/energetisch therapeut kan je helpen en begeleiden door middel van handvatten, maar uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor het eindresultaat en hoe je omgaat met de informatie die je verkrijgt uit het gesprek.

Wat is het verschil tussen een coachingsgesprek en energetische therapie?

Bij een coachingsgesprek wordt er met behulp van vragen bekeken waar je tegenaan loopt. Bij energetische therapie voelt de energetisch therapeut waar blokkades zitten in je energie. Wanneer de blokkades naar boven zijn gekomen ga je ook in gesprek. Bij mijn werkwijze binnen Achtropolis merk ik vaak dat ik een combinatie maak van beide technieken. Ik voel energetisch wat er o.a. speelt, maar ga ook in gesprek met iemand. Vaak merk ik dat een persoon zelf al een idee heeft wat er speelt, maar dit soms niet kan uitspreken. Door hiervoor samen te gaan zitten kom je uiteindelijk bij datgene wat belangrijk is voor jou.

Is energetische therapie voor iedereen geschikt?

In principe is het voor iedereen geschikt, maar het is wel van belang dat het bij je past en dat je er een goed gevoel over hebt. Zo moet de therapievorm bij je passen maar ook de therapeut waar je naartoe gaat. Tijdens een sessie kan er veel loskomen, waardoor het emotioneel zwaar kan zijn. Een vertrouwensband en je op je gemak voelen zijn dan belangrijk.

Hoe herken je iemand die spiritueel is?

Er zijn bij sommigen veel vooroordelen over spirituale mensen. De manier waarop zij zich kleden en gedragen, maar niets is minder waar. Er zijn heel veel mensen die spiritueel zijn die niet in het standaard plaatje passen. Sterker nog, er zijn veel meer mensen spiritueel dan sommige mensen denken. Er zijn op internet lijsten te vinden waarop je kunt zien of je hooggevoelig bent. Persoonlijk geloof ik dat je niet iedereen langs een lijstje kunt leggen. Spiritualiteit uit zich op vele manieren.